![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy8eWuEzTxgjwgfRForo-eVZB-aEklLR6UyHbDjwBsi8NQRFUo4BcqgZAOdhrx67wICG7jmczfo5MCIBGtgRtQBTmcjcfP7xMZZI1yxn-n1kV2S0pIzV-IPnMeFOQVFRDbHXVXsUqoNqA/s1600/images+(1).jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZMyNzaaVd-YSwfWpJNZLBs64PJ5YN8kLwYpvAcoLk7STgdQUU1wx1h8prPiTSGp_ARuLkcDUJw42I10ouY4S_oulARRI-d2rH0PdJgvyPyUCFDyxksIedC02iaYjElFmgo1VNy5-vOkI/s1600/images.jpg)
1kg domate jeshile
1kg kastraveca (tranguj) te vegjel
1 kg lulelaker
1 kg karrota
bene edhe
1kg qep
1 kg speca
Duhet ta keni parasysh se specat zbuten pak ,ndersa qepa i jep nje shije tjeter turshise
kujdes! po te kete pesh me te madhe ndonjera nga perimet do mbizotroi shija e asaj!!!
..tani pastrohen te gjitha dhe prehen ne rriska si rrota rrota .Perzihen ne nje ene te madhe ..
Kavanozet (ato 1 kg) u shtohet
-uthull molle 4% -dy gisht apo deri te nje vije qe kan kavanozet mu ne vendin ku kthehen ne vertikale nga baza ,
-ca kokrra te piperit te zi kokerr (jo te bluar) ,
-flet dafine 2-3 cop ,
-nje luge te gjelles jo te mbushur mire krip ,
-nje luge te mesme sheqer.
perzihet kjo tretje mbrenda ne kavanoz per pak kohe dhe u shtohet mase e turshis derisa te mbushet kavanozi.
tani i shtohet uje deri ne gryke dhe pritet te thithet ..pastaj i shtohet perfundimisht uje qe te jete mbi turshi.
konzervimi: kavanozet e mbyllur futen ne nje ene te madhe te mbushur me uje qe i bie te jete deri ne gjysem te kavanozit (uje i ftohte) dhe leshohet ne zierje deri ne vlim .Duket te vloi deri ne 15 ,pa friken se do pelcasin kavanozet.
kjo bene mbylljen hermetike te trushise!
Kjo lloj turshie qenderon edhe 2 vite pa u prishur fare pa ndruar aspak kualiteti apo shija.
Eshte vertet shum e mire dhe e sukseshme ne pergatitje...me e mire se sa ato qe jane ne shitje
Ne te njejten menyre mund te pergatiten edhe trangujt e vegjel.